Langkah-langkah Memasang Pelekat TNG RFID Di Rumah! Sangat Mudah!

Follow Kami di Facebook Page mymedia.my

Pelekat RFID juga dikenali sebagai tag RFID, dibenamkan dengan cip frekuensi radio dan dilekatkan pada cermin depan atau lampu depan kenderaan.

Apabila kenderaan melepasi tol, pengimbas di bahagian atas (overhead) membaca frekuensi radio daripada pelekat RFID. Bayaran tol akan ditolak dari Touch ‘n Go eWallet, di mana e-wallet adalah pautan ke pelekat RFID.

Kini, anda boleh membeli pelekat TNG RFID di Lazada dan Shopee, dengan harga RM35 sahaja. Anda hanya perlu membeli secara dalam talian, dan pasang sendiri di rumah, sangat mudah!

  Mari Like Facebook Page Kami! Click LIKE !

Pembelian pelekat TNG RFID di Lazada dan Shopee sekaligus akan diberitahu tentang cara pemasangan, anda hanya perlu mengikut langkah-langkah pemasangan, dengan memasangkan pelekat RFID di bahagian atas sebelah kiri di cermin kereta, dan memastikan kedudukan pemasangan menjauhi bahan logam sekurang-kurangnya 5cm.

Kemudian, anda perlu melayari Laman Web Touch ‘n Go (mx.touchngo.com.my), dan masukkan kod pelekat RFID dan nombor plat kenderaan, seterusnya masukkan akaun TNG eWallet anda untuk melengkapkan pendaftaran.

Setelah menerima SMS pengesahan daripada Touch ‘n Go, maka anda boleh mula menggunakan kemudahan tersebut.

Pembelian Pelekat Touch ‘n Go RFID: 

✅Lazada:Klik Sini

✅Shopee:Klik Sini

✅PROMOSI HEBAT LAZADA TERKINI 【LAYARI SEKARANG

  Mari Like Facebook Page Kami !

Follow Kami di Facebook Page mymedia.my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *